Tel. 671 752 224

La imitació en el Mètode Suzuki

Un rossinyol jove és pres del niu d'uns ocells silvestres i és posat en companyia d'una au mestra. El rossinyol escolta el cant de l'au mestra, al mes ell també està cantant meravellosament. Així és també amb els nens. S. Suzuki.

Quan ensenyem a un nen a parlar estem disposats a repetir tantes vegades com sigui necessari per a que ell imite. De la mateixa manera, al Mètode Suzuki, es posa l'accent en la repetició i imitació. Els nens escolten una vegada i una altra els enregistraments i toquen les seves peces moltes vegades. 

Ja sabem que al Mètode Suzuki els nens aprenen d'oïda mitjançant la imitació, però sabeu perquè Suzuki va considerar la imitació un pilar tan important dins del Mètode?

Sobre el 1885 al Japó, a través de la imitació, la indústria començà a ser molt innovadora. Gràcies a la imitació aconseguiren molts avanços en la fabricació d'articles electrònics i automòbils. La imitació vingué a ser considerada com el primer pas per a aconseguir el desenvolupament creatiu. 

En la civilització occidental la idea de copiar ha sigut considerada nociva durant molts anys, però tan sols hem de mirar enrere i recordar que, durant el renaixement, en expressionsartístiques com el ballet, l'escultura, la pintura... copiar va ser el procés lògic de les realitzacions.

Heu anat alguna vegada al Museo del Prado? Allí molts pintors visiten les obres per copiar famoses pintures. Així es comença a estudiar l'art, no penseu?

Amb el Mètode Suzuki ocorre el mateix. S. Suzuki ens diu que si no copiem les grans execucions musicals no podrem executar la música.

Correu-e