Tel. 671 752 224

10 beneficis que ofereix la música als nens

A la música sempre se li han atorgat molt diversos tipus de beneficis. Entre altres coses, es diu DSC02422 1queserveix per reduir l'estrès, millorar l'ànim o que fins i tot afecta de forma positiva a plantes i animals. Doncs a més de tot això, també s'han recollit multitud de beneficis per als nens, representant una gran importància en el seu desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, del parla i motriu.


Les recerques que s'han referit a aquest efecte de la música sobre el cervell infantil, coincideixen que aquesta provoca una activació de les zones implicades en el processament espai-temporal.

En els seus primers anys, els nens són receptors absoluts de tot tipus d'estímuls i en sentir la música d'una forma tan intensa, aquesta pot exercir una influència molt poderosa i positiva, sempre que sapiguem emprar-la adequadament, no veure-la mai com una obligació i sabent triar la música idònia per a cada moment.

Avuí vos deixem 10 beneficis de la música amb els nens:

1. Millora la capacitat de memòria, d'atenció i de concentració.
2. Estimula la seva intel·ligència en millorar l'habilitat per resoldre problemes matemàtics i de raonament complexos.
3. És una manera d'expressar-se, l'expressió corporal del nen es veu més estimulada.
4. Introdueix als nens als sons i significats de les paraules, enforteix l'aprenentatge i contribueix a millorar el seu llenguatge, doncs per exemple les lletres de les cançons, a més d'afavorir la seva discriminació auditiva, enriqueixen el seu vocabulari. Un altre dia parlarem de les cançons per a nens.
5. Els fa més sociables, ja que la música brinda l'oportunitat perquè els nens interactuin entre si.
6. Desenvolupa la creativitat i estimula la imaginació infantil, ja que la música estimula l'àrea dreta del cervell, millorant així la capacitat per realitzar qualsevol altra activitat artística, com la pintura.
7. En combinar-se amb el ball, estimula els sentits, l'equilibri, i el desenvolupament muscular dels nens, en adaptar el seu moviment corporal als ritmes, contribuint també d'aquesta forma a potenciar el control rítmic del seu cos i millorar la seva coordinació.
8. Provoca l'evocació de records i imatges amb la qual cosa s'enriqueix l'intel·lecte.
9. Estimula el desenvolupament integral del nen, en actuar sobre totes les àrees del desenvolupament.
10. I finalment, ajuda a establir rutines, asseient així les bases d'una futura disciplina creant associacions entre la música i determinades activitats.

Ens ocorreixen de repent moltíssims beneficis més, a vosaltres?

Correu-e